چیلر تراکمی آب خنک

چیلر تراکمی آب خنک چیست؟

یکی از از انواع چیلر تراکمی، چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر آبی می باشد.

اجزای اصلی تشکیل دهنده یک چیلر آبی شامل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، برج خنک کننده، پمپ، شیر انبساط الکتریکی، مبرد و لوله کشی می باشد.

در این نوع چیلرها از انرژی الکتریکی برای ایجاد سرما استفاده می شود. جابجایی مبرد توسط کمپرسور انجام می شود و بر اساس چرخه تبرید تراکمی کار می کند.

چیلر آب خنک بارد صنعت

چیلر تراکمی آب خنک چگونه کار می کند؟

آب خنک بودن این چیلر مربوط به کندانسور آن می‌باشد، که از نوع مبدل حرارتی پوسته و لوله (shell & tube) است و در برخی کاربردها از صفحه‌ ای فشرده استفاده می‌شود.

در این نوع کندانسورها از آب برای سرد کردن گاز مبرد و تبدیل آن به مایع استفاده می‌شود.

کندانسور به برج خنک کننده متصل است، و آب خروجی از کندانسور نیز برای سرد شدن به برج خنک کن نیازمند است. نهایتا آب در اواپراتور سرد می شود و توسط لوله کشی به تجهیزات خنک کننده مانند فن کویل و هواساز و یا کاربردهای صنعتی انتقال می یابد.

 به طور کلی ۳ چرخه در یک چیلر آبی ترا کمی وجود دارد.

  1. چرخه مبرد: مبرد با فشار زیاد از کمپرسور خارج می‌شود و وارد کندانسور می‌شود و توسط آب خنک شده به مایع تبدیل می شود، سپس با عبور از شیر انبساط وارد اپراتور که در فشار کمتری قرار دارد می‌شود. این کاهش فشار باعث تبخیر مایع می شود و گرمای آب اپراتور را جذب کرده و آب اطراف اواپراتور را خنک می نماید و پس از خروج از اواپراتور مجددا به کمپرسور باز می‌گردد.
  2. چرخه آب برج خنک کن: آبی که در برج خنک کن خنک شده وارد کندانسور می‌شود. مبرد را خنک کرده دوباره به برج خنک کننده باز می گردد. سپس با عبور هوا از روی آب گرما از آب گرفته شده به هوا منتقل می شود و بعد از خنک شدن مجدد به کندانسور بازمی گردد .
  3. چرخه آب سرمایش ساختمان :گرما از ساختمان وارد اپراتور می‌شود و به مبرد موجود در اواپراتور منتقل می شود و بعد از خنک شدن مجدداً به ساختمان باز می گردد. آب توسط مبرد در اواپراتور خنک می شود، سپس وارد فن کویل و هواساز می‌گردد و در آخر مجدداً برای خنک شدن به اواپراتور برمیگردد .

چند نکته در مورد چیلرهای تراکمی آب خنک:

  •  ابعاد این چیلرها از ۲۰ تن تا چند هزار تن می باشد و از سیستم گردش مجدد آب مورد استفاده در کندانسور توسط برج خنک کن برای متراکم کردن مبرد استفاده می کند.
  • در این چیلرها به برج خنک کن نیاز است ولی در چیلر هواخنک نیاز نیست.
  • این نوع چیلرها معمولاً برای تاسیسات متوسط و بزرگ که ذخیره آب کافی وجود دارد استفاده می‌شوند.
  • دمای چگالش مبرد در چیلر آب خنک به طور قابل توجهی پایین تر از چیلر هوا خنک است.
  • این چیلرها راندمان بهتری نسبت به چیلرهای هوا خنک دارند. یکی از دلایل این موضوع دمای فشار مبرد است که در چیلر آب خنک اغلب می‌تواند به طور قابل توجهی پایین تر از چیلر هوا خنک باشد.
  • این چیلرها دارای طول عمر بیشتری نسبت به چیلر هوا خنک است. دلیل این موضوع این است، که  در محیط های محافظت شده داخل ساختمان قرار دارند.
  • دارای هزینه نصب و نگهداری بیشتری نسبت به چیلرهای هوا خنک هستند. یکی از دلایل این موضوع به خاطر تجهیزات اضافی مانند برج خنک کننده نسبت به چیلر هوا خنک است.