انواع کندانسور

قبل از پرداختن به موضوع انواع کندانسور لازم است که توضیحی راجع به کندانسور داشته باشیم. کندانسور یک مبدل‌های حرارتی است که با جذب حرارت از یک سیال گازی، آن را از حالت گاز به مایع تبدیل می‌کند (اصطلاحا سیال کندانس می‌شود). کندانسور‌ها از نظر کاربرد و شیوه خنک کاری تقسیم‌بندی می‌شوند که ما در این مقاله صرفا به انواع کندانسور براساس شیوه خنک‌کاری پرداخته‌ایم.

همانطور که می‌دانید در هر مبدل حرارتی دو سیال با دمای متفاوت در جریان هستند. این دو سیال، دمای دو سیال متفاوت است و در نتیجه با یکدیگر تبادل حرارتی خواهند داشت. در کندانسور نیز ۲ سیال وجود دارد. یک سیال، گازی که قرار است به مایع تبدیل شود و یک سیالِ واسط، که حرارت دفع شده از سیال اول را به خود جذب کند. این سیال واسط ممکن است هوا، آب یا ترکیبی از این دو باشد. بر همین اساس انواع کندانسور از نظر شیوه خنک کاری عبارتند از:

۱- کندانسور هوا خنک (هوایی) – سیال واسط هوا

۲- کندانسور آب خنک (آبی) – سیال واسط آب

۳- کندانسور تبخیری – سیال واسط آب و هوا

انواع کندانسور

۱- کندانسور هوایی

یکی از پرکاربردترین تجهیزات سرمایش در ساختمان‌های مسکونی و تجاری، چیلرهای تراکمی هستند. فرآیند خنک‌کاری توسط این چیلرها به این صورت است که آب سرد تولیدشده در چیلر به فن‌کویل، هواساز و ایرکولر منتقل می‌شود. در هر کدام از این سه تجهیز، آب سرد، گرمای هوای داخل ساختمان را به خود جذب کرده و هوا را خنک می‌سازد. در انتها آب گرم شده، مجددا به درون چیلر بازمی‌گردد. در منازل مسکونی به سبب کم بودن ظرفیت موردنیاز، اغلب از مینی‌چیلر استفاده می‌شود. مینی‌چیلر، همان چیلر تراکمی در ظرفیت‌های محدود (معمولا کمتر از ۱۰ تن تبرید) است.

کندانسور هوا خنک